Produits

Impression
Marque-page
Partager sur
Facebook Twitter Linkedin
Contactez-nous

Zetwerk & accessoires

Metaalzetterij de Betuwe (MZB)


Bent u op zoek naar passend zetwerk? Metaalzetterij de Betuwe (MZB), onderdeel van ArcelorMittal Construction Nederland biedt de oplossing!

Onze metaalzetterij produceert alle voorkomende zetwerken voor met name de utiliteitsbouw, agrarische- en koel- & vrieshuizenbouw. U bepaalt zelf de vorm en de afmetingen van het zetwerk (maximale lengte 6 meter).

Als 100% dochter van de ArcelorMittal Groep kunnen wij u een compleet
leveringsprogramma aanbieden. Wij hebben verschillende materialen voorradig in Tiel (voorgelakt staal, RVS, aluzink, Indaten (corten staal) etc.

Het zetwerk wordt door heel Nederland geleverd en door de aanwezigheid van een zelflosser op onze vrachtwagen, is het ook mogelijk om op de bouwplaats te lossen.

Wij produceren standaard zetwerken, zoals nokstukken, dakkappen, lekdorpels, hoekstukken, omega profielen etc. Ook getande nokstukken en dakkappen zijn mogelijk.

Daarnaast kunnen wij ook custom made zetwerk voor u verzorgen, zoals de productie van felsdaken en cassettes. Informeer naar onze mogelijkheden.Zetwerk voor dak en gevel 

Wij maken een onderscheid tussen:

  • Custom made zetwerk

    De productie van dit zetwerk is projectspecifiek. Dit betekent dat wij het zetwerk, dus ook de coating, kleur en het materiaal afstemmen op uw project. De dikte, het aantal hoeken en de lengte van het materiaal kan variabel zijn. Neemt u contact met ons op om naar de mogelijkheden te informeren. 
     
  • Standaard zetwerk

    De productie is gestandaardiseerd en aangepast op al onze profielen en sandwichpanelen voor dak en gevel. De lengtes en hoeken worden meestal aangepast.

 

 

 

Ondernok / Bovennok   Getande nok   Geprofileerde nok
         

 

 

Dubbele nok belucht met sneeuwwering  

Enkele getande nok

  Windveer
         

 

 

Wand dakaansluiting   Nok met tussenruimte   Lekdorpel / Drukverdeelplaat
         

 

   
Binnenhoek   Buitenhoek    


Getoogde geprofileerde platen

De geprofileerde profielplaten die gebruikt worden voor de getoogde bekleding worden vooraf getoogd of tijdens het monteren. De keuze van het systeem van buiging van de geprofileerde platen wordt onder andere bepaald door de krommingsstraal van de bekleding. Voor de krommingsstraal is een minimale waarde nodig, afhankelijk van de geometrie en de dikte van de geprofileerde plaat. Deze minimale waarde hangt ook af van de fabricatiemogelijkheden in het geval van voorgebogen geprofileerde platen en van het draagvermogen en de belasting in geval van geprofileerde platen die gebogen worden bij montage. Lichtdoorlatende platen

Voor bijna ieder dakprofiel bieden wij passende doorschijnende platen aan in glasvezel versterkt met polyester met een verfijnd oppervlak, in polycarbonaat of PVC. Voor sandwichpanelen (dak) bieden wij ook aangepaste en geïsoleerde lichtdoorlatende platen aan.

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoop binnendienst.

   
Polyester   Polycarbonaat   PVC 


Bevestiging, afdichting, vulstroken

Bevestiging

Gebruik roestvrije bevestigingsmaterialen. Wij hebben verschillende speciale bevestigingsmaterialen voor profielen en sandwichpanelen ter beschikking. 

Houtschroeven
Voor de bevestiging van plaatmateriaal op houten constructies.

Staalschroeven
Voor de bevestiging van plaatmateriaal op stalen constructies.

Voor de bevestiging van sandwichpanelen.

Kalot 
Geschikt voor uw profiel type !

Afdichtingstape

Toepassingen :

  • Afdichtingstapes zijn noodzakelijk als de dakhelling lager is dan de toegestane dakhelling. Hiervoor worden zelfklevende PE strips en butyl-strips gebruikt.

  • Gemengde tapes worden gebruikt om de witte ruimte op de geprofileerde binnenkant te vullen. Deze tapes zijn ook zelfklevend en verschillen in hardheid. 


Vulstroken

Vulstroken worden gebruikt om trapeziumvormige en gegolfde profielen af te dichten. De vulstroken zijn gemaakt van een waterdicht hardschuim.  

Als er hoge brandveiligheidseisen worden gesteld, is het ook mogelijk om vulstroken te maken van onbrandbare minerale wol.

Speciale modellen:

Metaalzetterij de Betuwe (MZB)

Biezenwei 2
4004 MB Tiel

Postbus 6055
4000 HB Tiel

T. +31(0)344 630 734
F. +31(0)344 630 868  Brochure zetwerk
  Kleuren en coatings zetwerk