За нас

АрселорМитал

АрселорМитал е най-големият производител на стомана в света с над 310 000 служители в повече от 60 страни. Фирмата довежда до консолидацията на стоманената индустрия на световно ниво и днес може да се нарече световен лидер в производството на стомана.

АрселорМитал е  водещ във всички по-големи глобални пазари, включително в сферата на автомобилния, строителния, пазара с домакински уреди и опаковките.  Групата от фирми разполага със значителни запаси от суровини и  с широка дистрибуторска мрежа.

Нейното индустриално присъствие в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка дава на АрселорМитал достъп до всички ключови пазари на стомана -от нововъзникващи до напълно развити. АрселорМитал продължава да разширява представянето си чрез три измерна стратегия, която включва разнообразие на предлаганите продукти, географски достъп и вертикална интеграция.

През 2009 АрселорМитал има годишен приход от 65.1 билиона долара и производство на сурова стомана от 73.2 милиона тона, което е около 8 % от световния добив на стомана.

Към настоящия момент АрселорМитал е представен под юридическото лице Митал Стийл НВ на стоковата борса в Ню Йорк, Амстердам, Париж, Брюксел, Люксембург и на стоковата борса в Барселона, Билбао, Мадрид и Валенсия.