Informacije o nama

Print
Bookmark
Share on
Facebook Twitter Linkedin
Contact us

ArcelorMittal

ArcelorMittal je vodeća svetska kompanija u proizvodnji čelika, sa 310,000 zaposlenih u više od 60 zemalja. Predvodila je u konsolidaciji svetskog tržišta čelika i danas se rangira kao jedini istinski globalni proizvođač čelika sa industrijskom prisutnošću u 27 zamalja.

ArcelorMittal je lider u svim većim globalnim tržištima, uključujući automobilsku industriju, građevinarstvo, kućne aparate i pakovanje. Grupa predvodi u R&D tehnologijama, poseduje prilične zalihe sirovog materijala i deluje kroz široku distribucionu mrežu.

Njena industrijska prisutnost u  Evropi, Aziji, Africi i Americi daje grupi izloženost svim ključnim tržištima čelika, od nastajućih do zrelih. ArcelorMittal će gledati da razvije svoju poziciju na visoko-rastućim tržištima Kine i Indije.

U 2008-oj, ArcelorMittal je proizveo preko 103.3 miliona tona čelika, što predstavlja oko 10% svetske proizvodnje i ostvario prihod od 124.9 milijarde US$.

ArcelorMittal je trenutno naveden kao pravni subjekt Mittal Steel NV na berzama u Njujorku, Amsterdamu, Parizu, Briselu, Luksemburgu i na Španskim berzama u Barseloni, Bilbau, Madridu i Valensiji.

Više informacija dostupno je na  www.arcelormittal.com.