O nama

Print
Bookmark
Share on
Facebook Twitter Linkedin
Contact us

ArcelorMittal grupa


Sa 100 milijuna tona godišnjeg proizvodnog kapaciteta i 260,000 zaposlenika u 60 zemalja, ArcelorMittal je vodeća kompanija za čelik i rudnike.

Mi smo lider u svim većim svjetskim tržištima čelika, uključujući i automobilsku industriju, građevinarstvo, kućanske aparate i ambalažu, s vodećim istraživanjem i  razvojnom  tehnologijom, kao i većim zalihama sirovina i izvrsnom distribucijskom mrežom. S industrijskom prisutnošću u više od 20 zemalja u rasponu na četiri kontinenta, tvrtka pokriva sva ključna tržišta čelika, od nastajanja do sazrijevanja.


Naš pristup

Naša osnovna filozofija je proizvesti siguran, održiv čelik. U postizanju toga, naš prioritet je sigurnost, a naš cilj je da budemo svjetska najsigurnija tvrtka za  čelik i rudnike.

Kao tvrtka, obvezni smo našem obećanju "transformirajući sutra'. Vodeći se time, naše vrijednosti su održivost, kvaliteta i vodstvo.


Čelik

Imamo proizvodnju čelika u 20 zemalja na četiri kontinenta, kako u razvoju tako i u već razvijenim tržištima čelika. U 2011, imali smo prihod od 94 biliona dolara i proizvodnju sirovog čelika od 91,9 milijuna tona, što predstavlja oko 6% svjetske proizvodnje čelika.

Oko 35% našeg čelika se proizvodi u Americi, 47% u Europi i 18% u drugim regijama, uključujući i Kazahstan, Južnu Afriku i Ukrajinu. ArcelorMittal je broj jedan na poziciji na tržištu i tržišni udio u Sjevernoj i Južnoj Americi, zapadnoj Europi, Istočnoj Europi i Zajednici Neovisnih Država (ZND),  i Afrike.

Fokusiramo naše napore za budući rast na gospodarstvima u nastajanju, posebno u Brazilu i Indiji, sa zajedničkim ulaganjima u tijeku na Bliskom istoku i Kini.


Rudarstvo

Naš posao u rudarstvu je jedan od stupova ArcelorMittal strategije rasta. U 2011, proizveli smo 54,1 milijuna tona željezne rude, 8,3 milijuna tona koksiranog ugljena. Naša "low-cost" željezna ruda i resursi ugljena pružaju sigurnost opskrbe i sigurnost od promjena cijena sirovog materijala. Naše poslovanje u rudarstvu tako nudi znatan prostor za profitabilno proširenje, a imamo i proizvodni cilj od 100 milijuna tona željezne rude do 2015.

Trenutno imamo rudarske operacije u 10 zemalja: Alžir, Bosna i Hercegovina, Brazil, Kanada, Kazahstan, Liberija, Meksiko, Rusija, Ukrajina i SAD. Projekti se razvijaju u: Australiji, Mauritaniji, Mozambiku, Senegalu i Južnoj Africi.


Istraživanje i razvoj

Imamo više od 1400 istraživača i 11 laboratorija diljem svijeta. U 2010, uložili smo više od 320 milijuna američkih dolara u istraživanje i razvoj. Koristimo stručnost naših istraživača u čeliku za razvoj čišćih procesa i  proizvoda, uključujući i čelik ultravisoke čvrstoće (UHSS) i Ultra-Low CO2 proizvodnju čelika (ULCOS), kako bi proizvodnja čelika bila održivija i pomaže smanjiti ne samo naš vlastiti utjecaj na okoliš nego ujedno i naših kupaca.


Naša struktura

ArcelorMittal je rasao kroz stjecanje brojnih proizvodnji čelika i druge imovine, koji čine naše glavne operativne podružnice. ArcelorMittal grupa je podijeljena u šest segmenata: Flat Carbon Amerika, Flat Carbon Europa, Long Carbon Amerika i Europa,  AACIS (Azija, Afrika, Zajednica Nezavisnih Država), rudarstvo i Distribution Solutions (ArcelorMittal Construction se nalazi u Distribution Solutions strukturi). Sve operativne Podružnice pripadaju jednom od navedenih segmenata.


Zajedničke usluge

ArcelorMittal, sa značajnom globalnom prisutnošću, može koristiti svoju veličinu u svijetu i doći do optimizacije usluga unutar tvrtke, tako da ujedno uživa u blagodatima pomoću ekonomije razmjera. U isto vrijeme, imamo obvezu osigurati da različiti dijelovi poslovanja budu ovlašteni za donošenje odluka, osigurati odgovornost na odgovarajućoj razini unutar tvrtke.

Naše usluge uključuju nabavu, energiju, dostavu, IT, pravni odjel, nekretnine i  prodaju proizvoda. Timovi za zajedničke usluge rade kako bi bili sigurni da se dobra praksa širi unutar grupe, dok ujedno dijeli lokalno dobru praksu s čitavom organizacijom.

Vjerujemo da je učinkovita organizacija bitna u nastojanju da se tvrtkom upravlja što je učinkovitije moguće.


Tvrtka na listi

ArcelorMittal kotira na burzama u New Yorku (pod burzovnom oznakom MT), Amsterdamu (MT), Parizu (MT), Luksemburgu (MT), Barceloni (MTS), Bilbau (MTS), Madridu (MTS) i Valenciji (MTS).