Rólunk

Print
Bookmark
Share on
Facebook Twitter Linkedin
Contact us

ArcelorMittal Csoport


100 millió tonna éves gyártó kapacitásával, 60 országban 260 000 alkalmazott foglalkoztatásával az ArcelorMittal Csoport a világ piacvezető acélipari és bányászati vállalata.

Minden fő piaci szegmensben vezető pozícióban vagyunk, beleértve az autó-,építő-, háztartási gépipart és csomagolást, vezető kutató és fejlesztő technológiával valamint jelentős alapanyagszállítással szélkeskörű disztribútor hálózatokon keresztül. Ipari jelenlétével, cégünk 4 kontinenst átívelő aktivitással bír, mellyel lefedi az összes kulcsfontosságú acél piacot a feltörekvőtől a fejlettig.


Szemléletünk

Fő hitvallásunk, hogy újrahasznosítható acélt gyártsunk, biztonságosan. Ennél fogva fő prioritásunk a biztonág, és célunk, hogy a világ legbiztonságosabb acél-, és bányaipari válalata legyünk.

Mint cég elhivatottak vagyunk mottónkhoz, azaz 'transforming tomorrow' (megváltoztatjuk a holnapot). Ezáltal őrizzük értékeinket, melyek a fenntarthatóság, minőség és a vezető szerep.


Acél

Acélgyártásunk 4 kontinens 20 országában zajlik, mind fejlődő, mind fejlett piacokon. 2011-ben árbevételünk 94 milliárd USD volt, 91.9 millió tonna nyersacél gyártásával, amely a világ acélgyártásának 6%-át teszi ki.

Acélgyártásunk 35%-a Ameikában, 47%-a Európában és 18%-a egyéb régiókban zajlik, beleértve Kazahsztánt, Dél-Afrikát és Ukrajnát. Az ArcelorMittalt piaci részesedése Dél-, és Észak-Amerikában, Nyugat-, és Kelet-Európában, CIS és Afrikában az első számú piacvezetővé teszi.

Erőfeszítéseinket a piaci növekedésre összpontosítjuk a feltörekvő gazdaságokban, legfőképp Brazíliában és Indiában, vegyesvállalatokkal a Közép-Keleten és Kínában.


Bányászat

A bányaipara az egyik alappillére az ArcelorMittal növekedési stratégiájának. 2011-ben 54.1 millió tonna vasércet, 8.3 millió tonna koksz szenet termeltünk. Alacsony költségű acél és szénforrásaink biztonságot és kiszámíthatóságot nyújtanak, mely kiküszöböli az alapanyagok árának változását. Bányaiparunk jelentős lehetőségeket biztosít nyereséges növekedésünkre, így lehet, hogy célunk a 100 millió tonna vasérc kitermelése 2015-re.

Bányászati tevékenységet 10 országban folytatunk: Algéria, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Kanada, Kazahsztán, Libéria, Mexikó, Oroszország, Ukrajna és USA. Új projekteken dolgozunk Ausztráliában, Mauritániában, Mozambikban, Szenegálban és Dél-Afrikában.


Kutatás Fejlesztés

Több, mint 1400 főállású kutatóval dolgozunk több, mint 11 laboratóriumban világszerte. 2010-ben több, mint 320 millió USD-t fektettünk kutatás-fejlesztésbe. Kutatóink tudását tisztább és környezetbarátabb technológiák fejlesztésére használjuk, beleértve az ultra magas szilárdásgú acél (UHSS) és az alacsony CO2 kibocsátású (ULCOS) gyártás fejlesztését is, hogy az acélgyártás minél fenntarthatóbb legyen, illetve, hogy a saját és egyúttal partnereink környezeti hatása csökkenthető legyen.


Felépítésünk

Az ArcelorMittal gyorsan nőtt számos acélgyártó, és egyéb vállalat akvizíciójával amely jelentős leányvállalat bázist alkot. A csoport hat fő szegmensre osztható: Flat Carbon America, Flat Carbon Europe, Long Carbon America és Európa, AACIS (Ázsia, Africa, FÁK), Mining és Distribution Solution (Az ArcelorMittal Construction a Distribution Solutions szervezet része). Minden leányvállalat valamely előbb említett szegmenshez tartozik.


Megosztott szolgáltatások

ArcelorMittal jelentős globális jelenlétével, fel tudja használni méretét, hogy szolgáltatásait világ szinten optimalizálni tudja, mindeközben élvezi a különböző gazdaságok előnyeit. Ezzel egyidőben elhivatottak vagyunk, hogy részlegeinket bátorítsuk, hogy hozzák meg üzleti döntéseiket, biztosítva ezáltal a kiszámíthatóságot a szükséges szinteken a cégen belül.

Megosztott szolgáltatásainkba tartozik a beszerzés, energia, hajózás, IT, jog, ingatlan fejlesztés és melléktermék hasznosítás. A megosztott szolgáltatások csapat biztosítja, hogy belső folyamatainkat kövessék a csoporton belül.

Hiszünk benne, hogy egy átlátható szervezeti felépítés kulcs cégünk lehető leghatékonyabb vezetéséhez.


Egy jegyzett cég

ArcelorMIttal a következő tözsdéken jegyzett: New York (MT kereskedelmi kóddal), Amszterdam(MT), Párizs (MT), Luxemburg (MT), Barcelona (MTS), Bilbao (MTS) és Valencia (MTS).